Grups missioners P. Palau – Escola Mare de Déu del Carme

Qui som?

Des del curs 1995-1996 fa ara uns 17 anys que al col·legi Mare de Déu del Carme, al Prat de Llobregat, es realitza una activitat extraescolar organitzada des de la pastoral de l’escola: els Grups Missioners. Molt possiblement no sempre hem estat els mateixos durant tot aquest temps però no hem volgut perdre l’essència dels primers anys.

Què fem?

Un cop a la setmana, un grup d’alumnes es reuneix per cursos, juntament amb un parell de monitors, per tractar temes de valors, Jesús i Déu adaptats a les edats dels nens i nenes i conèixer una mica més al P.Palau. Formar-ne part és una oportunitat per a compartir la fe en grup, per sentir-se acompanyat i fer experiència de Déu a través del joc, la reflexió, la pregària i la celebració. És també una oportunitat per a la trobada i per a la solidaritat, entenent que val la pena i cal viure segons la proposta de Jesús de Natzaret: optant pels més petits i intentant ser la veu d’aquells que no en tenen.

Actualment, es duen a terme des de sisè de primària fins a quart d’ESO i a més hi ha grups d’ex-alumnes del col·legi que segueixen trobant-se setmana rere setmana. Som uns quinze monitors i hi ha uns cinc grups. Inicialment els grups eren conduïts per professors de l’escola i germanes però amb els anys els propis ex-alumnes, que havien viscut aquesta experiència de nens, en són ara els monitors.

A part de les trobades setmanals, en dates assenyalades es realitzen altre tipus d’activitats com ara: una Marxa d’Advent per posar-nos en camí cap al Nadal, una recollida d’aliments pels supermercats de la ciutat amb col·laboració amb Càritas parroquial, unes convivències un cap de setmana del curs per créixer més en la fe, es participa en la Campanya Solidària que organitza l’escola en el projecte de sensibilització i ajut a la nostra ONG Prokarde, també es realitzen uns campaments d’una setmana a l’estiu i alguns anys hem pogut gaudir, els més grans, de l’experiència que comporta un camp de treball a Barcelona i la possibilitat de compartir l’experiència de camp de treball a una comunitat de les Carmelites Missioneres a un país de missió. A més, un cop al mes el departament de pastoral organitza una pregària de Taizé on també els qui formem part dels grups intentem assistir-hi.

Amb tot, monitors i nens intentem créixer i formar part en la vida cristiana de l’escola. Estem molt motivats a seguir trobant-nos dia rere dia i, mica en mica, veure’ns empesos a donar allò que tenim als més petits.


WordPress theme: Kippis 1.15